Aircoservice

Net als een koelkast werkt de airconditioning van een auto met een koudemiddel. Dit middel wordt door een circuit gepompt en koelt permanent het interieur van uw auto terwijl het de warmte afgeeft aan de buitenlucht.

 

Maar het aircosysteem van uw auto is veel complexer en moet regelmatig worden onderhouden. De compressor, de condensor, de verdamper en de filters moeten regelmatig worden gecontroleerd om de goede werking van het systeem te garanderen.

 

De airconditioning is niet alleen belangrijk voor uw comfort, maar ook voor uw veiligheid. In de winter zorgt de airconditioning voor een efficiënte verwarming van het interieur en een snelle ontwaseming van de voorruit. Automatisch geregelde systemen zorgen voor een constante temperatuur in het interieur, ongeacht de buitentemperatuur. Het aircosysteem filtert ook vuil, zoals stof en pollen, uit de interieurlucht.

 

Wanneer een aircocheck?

We adviseren u om uw aircosysteem jaarlijks te laten controleren. Daalt de temperatuur in uw auto in de zomer niet meer snel? Of duurt het ontwasemen van de ruiten in de winter langer? Vreemde geuren in de auto? Dan is uw aircosysteem waarschijnlijk onder niveau en werkt niet meer optimaal. Ook voor auto’s met het nieuwe koudemiddel R-1234yf hebben wij de apparatuur om u professioneel op weg te helpen.

 

Aircoservice Van Den Berg