Banden

De banden van uw auto vormen de enige verbinding tussen uw auto en de weg. Ze zijn dan ook van cruciaal belang voor uw veiligheid. Banden zorgen voor grip op nat en glad wegdek en hebben effect op de wegligging en de remprestaties van uw auto. Banden beïnvloeden niet alleen uw veiligheid, maar ook uw comfort. De mate van slijtage en de bandenspanning hebben invloed op de soepelheid van het rijgedrag van uw auto.

 

Een zomerband heeft minder grip op een nat en besneeuwd wegdek bij lage temperaturen. Met hogere temperaturen is uw remweg juist een stuk korter met zomerbanden (ook als het regent). Daarom is het verstandig om in de winter op winterbanden te rijden en in de zomer op zomerbanden. Wilt u uw banden wisselen van winter- naar zomerbanden (of andersom)? Voor een complete bandenwissel, inclusief demontage, balanceren, uitlijnen en montage, bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Bandenopslag

Beschikt u over winter- en zomerbanden? Laat de banden die uit het seizoen zijn dan opslaan bij ons. Zo bent u ervan verzekerd dat ze veilig en droog staan.

 

Bandenservice Van Den Berg